Rastlinná alternatíva praženice na báze cícerovej múky s vysokým obsahom bielkovín. Jednoducho zmiešate s vodou, opražíte na panvici, ozdobíte cibuľkou a zeleninou a môžete podávať.
Zloženie: cícerová múka* 80%, hrachový škrob*, psyllium*, soľ, inulín*, mrkvová vláknina*, mrkvový prášok*, korenie* (cesnak*, rasca*, kurkuma*, muškátový oriešok*, paprika*, biele korenie* , cibuľa*), ľanový proteín*, pažítka* (* = z ekologického kontrolovaného poľnohospodárstva)
Nutričné hodnoty na 100 g: energetická hodnota: 1365 kJ / 324 kcal
tuky: 5.2 g, z toho nasýtené: 0.9 g, sacharidy: 47 g, z toho cukry: 3.3 g, bielkoviny: 19 g, soľ: 3.6 g
Tip: Predhrejte nepriľnavú panvicu na stredne vysokú teplotu. Obsah balenia metličkou zmiešajte so 125 ml studenej vody.
Do zahriatej panvice vložte trochu tuku a potom nalejte zmes do panvice na 3 kôpky. Po 3 minútach kôpky otočte a vyprážajte ďalšiu 1 minútu. Potom použite dve špachtle na jemné rozdrobenie kôpok a pražte ďalšiu 1 minútu. Pridajte ešte trošku tuku a máte hotovo.