Prírodné sladidlo, ktoré chutí a sladí ako cukor, ale jeho fyziologický vplyv na ľudský organizmus je výrazne odlišný. Z konzumácie brezového cukru sa nepriberá, nemá negatívny vplyv na zuby, odkysľuje organizmus, na jeho spracovanie nepotrebuje organizmus inzulín, urýchľuje tráviaci proces a napomáha vylučovaniu. Je vhodný pre dospelých, deti, diabetikov, tehotné ženy (tehotenský diabetes), pri redukčných diétach...
Okrem toho môže brezový cukor významne prispieť k zdraviu zubov, pretože baktérie ústnej flóry nedokážu xylitol metabolizovať (na rozdiel od cukru), hladina pH v ústach neklesá, čím sa zabraňuje strate minerálnych látok zo zubov.
Zabezpečenie a udržiavanie optimálnej kyslosti organizmu je podstatou zdravého životného štýlu. Mierne zásaditý brezový cukor pozitívne ovplyvňuje celý tráviaci cyklus a alkalizuje organizmus, prirodzeným spôsobom podporuje činnosť čriev, zabraňuje vzniku zápchy, čím napomáha vyprázdňovaniu usadenín a jedov, čiže očisťuje – detoxikuje organizmus.
Brezový cukor neposkytuje živiny pre viac druhov baktérií, čím nás dokázateľne chráni pred zubným kazom, znižuje výskyt zápalov močových ciest, zabraňuje ochoreniam horných dýchacích ciest, znižuje astmatické ťažkosti. Zabraňuje usadeniu baktérií v ústnej dutine a pomáha predchádzať zápalom.
Brezový cukor podporuje tvorbu kolagénu, existujúci sa stáva pružnejším a pleť vyzerá mladšie. Podporuje vstrebávanie vitamínu B, čím sa zlepšuje kvalita pleti, vlasov a nechtov.
Zloženie: 100% brezový cukor - xylitol z fínskej brezy
Nutričné hodnoty na 100 g: energetická hodnota: 1000 kJ / 240 kcal
bielkoviny: 0 g, sacharidy: 99.8 g, z toho cukry: 0.2 g, tuky: 0 g
Tip: Upozornenie: kvasnice nedokážu metabolizovať brezový cukor, preto sa nedá používať pri pečení chleba a iných kvasených výrobkov.