Bezlepková zmes na rýchlu prípravu 6 veľkých alebo 12 menších muffinov, ktoré budú určite chutiť všetkým.
Zloženie: surový trstinový cukor*, kukuričný škrob*, plátky z horkej čokolády* 15% (surový trstinový cukor*, kakaová hmota*, kakaové maslo*, emulgátor: slnečnicový lecitín*), celozrnná ryžová múka*, kakaový prášok* 8%, zahusťovadlo: karobová múka*,
morská soľ, bourbon vanilka* (* = z ekologického kontrolovaného poľnohospodárstva)
Nutričné hodnoty na 100 g: energetická hodnota: 1734 kJ / 410 kcal
bielkoviny: 4.2 g, sacharidy:
85.3 g, z toho cukry: 55 g, tuky: 4.8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 2.9 g, vláknina: 4.2 g, soľ: 0.1 g
Tip: Návod na Brownies: potrebujeme 150 g rastlinného masla, náhradu za 2 vajíčka (2 plné ČL karobu
alebo 2 PL sójovej múky), 100 ml vody alebo rastlinného mlieka. Rúru predhrejeme na 175 °C,
všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame. Vylejeme do formy a dáme piecť na 25 minút.
Necháme vychladnúť a potom nakrájame na kúsky.
Návod na Muffiny: zmes zmiešame s náhradou za 4 vajíčka, 200 g masla, 2 ČL prášku do pečiva
a 50 g škrobu. Hmotu nalejeme do muffinových formičiek a pečieme pri 175 °C cca 25 minút.